Detta är alltid svårt men jag börjar väl med en klassisk “Vad är det här för något?”.

Jag heter Bjarki och är en familjefar på 40 år som fått tillbaka intresset av att blogga och dela med mig av vad jag håller på med.
På denna hemsida kommer jag att lägga upp allt möjligt om var jag håller på med de kommande åren och även vad jag har gjort de senaste åren.

Ni som frekvent besökte min hemsida förr minns säkert att jag hade en massa roliga blogginlägg och bilder. Då bloggade jag lite om familjelivet, intressen, tankar jag hade, tankar jag hade som kanske borde ha stannat som tankar och bilderna var från allt möjligt jag hittade på. Islandsresor, familj och vänner, märkliga saker jag såg på stan eller i naturen och såklart fotboll.
Jag har sedan dess hunnit byta intressen fler gånger än jag bytt kalsonger….eller vänta….det där var bara en metafor!
Just nu har jag ett brinnande intresse för aktier/fonder, musik och min Weber Kettle.
I samband med kanske smått försenad 30års kris så insåg jag att jag inte hade något givande intresse annat än att spela dator. Vilket i sig kan vara givande men om 100 år så har det inte gjort min och min familjs liv till det bättre. Då började jag kolla på olika investeringsmöjligheter. Efter att ha kastats runt mellan influencers som lovade guld och gröna skogar i form av “Dropshipping” och kryptovaluta så insåg jag ganska fort att det inte finns några genvägar eller snabba pengar såvida man inte vinner på lotto eller ärver en stor summa. Eftersom jag inte köper lotter och vill inte ärva pengar förrän om måååånga årtionden så insåg jag att jag får ta tag i det själv.


Därför har jag investerat i mig själv och går en liten (läs: otrolig) kurs om Affiliate Marketing.
Vad är då Affiliate Marketing?

Affiliate marketing är en form av marknadsföring där en person, eller affiliate/publisher, marknadsför en annan persons/företags produkt eller tjänst mot en provision. Affiliaten får en ersättning när någon som de har hänvisat till gör ett köp eller utför någon annan önskad åtgärd, till exempel registrerar sig för ett nyhetsbrev eller laddar ner en gratis guide.

Affiliate marketing är ett populärt sätt att tjäna pengar online, och det finns många olika sätt att komma igång. Affiliater kan skapa webbplatser, bloggar, sociala mediekonton eller andra kanaler för att marknadsföra produkter eller tjänster. De kan också använda sig av affiliatenätverk för att hitta relevanta erbjudanden och spåra sina resultat.

För att lyckas med affiliate marketing är det viktigt att välja produkter eller tjänster som man är passionerad över och som man tror på. Man bör också vara villig att lära sig om affiliate marketing och hur man kan skapa effektiva marknadsföringsinsatser.

Här är några av fördelarna med affiliate marketing:

  • Det är en passiv inkomstkälla. Affiliater kan tjäna pengar även när de inte är aktivt engagerade i marknadsföring.
  • Det är en skalbar affärsmodell. Affiliater kan tjäna mer pengar genom att öka sin trafik eller genom att marknadsföra fler produkter eller tjänster.
  • Det är ett relativt enkelt sätt att komma igång. Det finns många resurser tillgängliga för att hjälpa affiliater att lära sig om affiliate marketing och hur de kan komma igång.

Om du är intresserad av att lära dig mer om affiliate marketing finns det många resurser tillgängliga online och i bibliotek. Du kan också hitta många affiliatenätverk och affiliate program som kan hjälpa dig att komma igång som t ex en kurs likt den jag går.


By Bjarki