Varmrökt Philadelphia på Weber Kettle

Det är super enkelt!

Den är både enkel och kul att lyckas med och den kommer att slå igenom på middagsbjudningen, snacksbordet eller som tillbehör med maten! Gör ett par stycken om du ska ha det till snacks, till festen eller rör ihop den med t ex bacon om du ska ha den vid sidan av t ex bakad potatis. Den kommer garanterat att vara en snackis både under och efter konsumeringen.

För att göra rökt Philadelphia ost i grillen behöver du följande:

  • Önskad mängd Philadelphiaost. Gör gärna mer än en för att variera
  • Kryddblandning av eget val (kanske något sött som balanserar ostens syrliga salthet)
  • Rökspån, rökpellets eller träbitar
  • En grill med indirekt värme
  • Aluminiumform eller en bra eldfast form.

Gör så här:

  1. Värm grillen till mellan 70-90 grader med kol och träbitar eller rökflis.
  2. Lägg Philadelphiaosten på ett folieark eller i en eldfast form. Lägg den inte på direkt värme.
  3. Krydda osten med en rub eller kryddblandning av eget val.
  4. Lägg osten på grillen.
  5. Ta ut osten efter 2-3 timmar eller när önskad rökmängd är nådd.

Ett tips är att lägga den i frysen ett par timmar innan så den blir mer medgörlig. Snitta i osten för att ge röken mer yta och för att den ska se lite snyggare ut.

Här är några tips för att lyckas med rökt Philadelphia ost:

  • För pelletsgrill användaren så kan du lätt sätta önskad temp och önskad mängd rök.
  • Använder du en kolgrill, kan du lägga rökspånen på glödbädden.
  • Om du använder en gasolgrill så kan man köpa en röklåda som du kan lägga rätt mängd spån.
  • När du ska servera osten så häll över lite honung eller sirap för att ge sötma.

Smaklig spis!


Här kan du se vad mer jag har rökt på min Weber klotgrill:

Bjarki

Av Bjarki